سنگ گرانیت و تاریخچه استفاده از آن
سنگ گرانیت از زمان های بسیار قدیم به عنوان مصالح ساختمانی مورد استفاده قرار گرفته است. این سنگ یکی از قدیمی ترین و با دوام ترین محصولات ساختمانی موجود بوده و بنایی را که در آن مورد استفاده قرار گرفته است به مراتب بالاتر خواهد برد. به دلیل زیبایی پایدار ، ارزش فروش مجدد وهمچنین به این دلیل که هیچ ماده مصنوعی را هنوز نمی تواند با ظرافت و کارایی سنگ گرانیت مقایسه کرد ، به عنوان ماده انتخابی خانه ها و دفاتر لوکس امروزی تبدیل شده است. محصولات ساخته شده از این سنگ با گذشت زمان سایش نمی یابد و به طور پیوسته به هر ملکی که در آن نصب شده ارزش افزوده خواهد بخشید. سنگ گرانیت طبیعی بر خلاف سنگ های مصنوعی، عمق سطحی را ارائه می دهد که تقریباً سه بعدی به نظر می رسد.همچنین این سنگ درخشندگی دارد که در سطوح دیگر وجود ندارد. این سنگ تصویری فوری از ظرافت ایجاد می کند و یک گزینه قطعی در چک لیست کارگزار املاک و مستغلات در نظر گرفته می شود.
سنگ گرانیت دارای مقاومت بسیار بالایی در برابر شرایط نابسامان جوی مانند باران های اسیدی است و همچنین مقاومت بسیار مناسبی در برابر حرارت داشته و این ویژگی ها با نظر به زیبایی و مقاومت در برابر سایش آن را به عنصری ایده آل برای استفاده در نمای ساختمان ها تبدیل کرده است.
چگونگی به وجود آمدن سنگ گرانیت
سنگ گرانیت، سنگی آذرین (که از فعالیت آتشفشانی تشکیل شده است) با سنگ مرمر ، سنگ آهک و تراورتن متفاوت است زیرا سنگهای رسوبی تشکیل شده بیشتر از کلسیت است ،که یک ماده معدنی نسبتاً نرم و معمولی که از اسکلت و پوسته حیوانات تهیه شده ساخته شده است. میلیون ها سال فشرده سازی و گرمای زیر سطح زمین ،سنگ آذرین را به سنگ گرانیت تبدیل کرده است. گرانیت یکی از سخت ترین سنگ های موجود است.
اعتقاد بر این است که سنگ گرانیت تا حدود 300 میلیون سال شکل گرفته است. این سنگ به عنوان توده ای از سنگ مذاب آغاز شد که تخمین زده می شود در دمای 1300 تا 1400 درجه فارنهایت باشد ، که توسط فعالیت آتشفشانی در حدود 11-12 مایل در زیر زمین تشکیل شده است. نیروهای طبیعت باعث شدند که ماگما به تدریج به سطح خود بیفتد و در طی یک میلیون سال یا خیلی آهسته شروع به خنک شدن کند ، و این ماده به گرانیت تبدیل شود. با گذشت زمان ، زمین در بالای آن فرسایش یافت و پراکندگی معادن گرانیتی را در سرتاسر جهان به جای گذاشت.
مواد تشکیل دهنده سنگ گرانیت
گرانیت در درجه اول از فلدسپات ، کوارتز و میکا تشکیل شده است. همچنین ممکن است حاوی نکات مربوط به موسکویت ، بیوتیت ، هورنبلند و پیروکسن و سایر مواد معدنی باشد. این مواد معدنی همان چیزی هستند که رنگ های مختلفی به آن می بخشد. در ذیل به مواد تشکیل دهنده رنگ های متفاوت در برخی از بهترین انواع گرانیت میپردازیم.
انواع سنگ گرانیت
فلدسپار که سنگین ترین سنگ سیاره زمین است و 60% از سطح زمین را تشکیل میدهد، همان دانه های معدنی سفید رنگ در سنگ گرانیت سفید نطنز و سنگ گرانیت حبیب اللهی است.
کوارتز که رگه ای شیشه مانند در سنگ های گرانیت است باعث ایجاد رنگ خاکستری در سنگ گرانیت مروارید مشهد و سنگ گرانیت نهبندان است
رگه های سیاه و پوسته مانند بیوتیت و میکا بافت سیاه رنگ در سنگ گرانیت چایان، سنگ گرانیت مشکی نطنز و سنگ گرانیت مولایی هستند.
مواد معدنی دیگر بسته به نوع منبع آنها سنگ را با رنگین کمان از رنگها آغشته می کنند و اغلب به این گونه ها نامهای منحصر به فردی داده می شوند، مانند رنگهایی که در سنگ گرانیت کاهویی بیرجند و سنگ گرانیت هلویی تایباد، سنگ گرانیت صورتی زنجان و رنگ های مختلف سنگ گرانیت خرم دره دیده میشوند.
استفاده از این سنگ های گرانیت با طرح و نقش ها و رنگ های متنوع خود در دکوراسیون داخلی و خارجی علاوه بر دوام بسیار بالای آن زیبایی منحصر به فردی را به ارمغان می آورد.
استفاده های متفاوت از سنگ گرانیت
سنگ گرانیت هم به صورت کاشی و هم به صورت تخته سنگ به فروش می رسد و هم اغلب نه تنها برای کانتر آشپزخانه ، بلکه برای دیوارها ، کفها ، کناره های شومینه و حتی ساختمانهای مجلل نیز مورد استفاده قرار می گیرد. تغییرات بی نظیر آن در رنگ ها و چرخش های رگه ای ، هر نمونه از سنگ گرانیت را به یک اثر هنری طبیعی تبدیل کرده است.
سنگ گرانیت در قطعه های بزرگ از معادن حفر شده و منفجر می شود ، توسط اره باند به صفحات کوچک تر برش داده می شود و توسط ماشین های پولیش اتوماتیک به ضخامت یکنواخت جلا می یابد. اندازه اسلب ها نسبت به معدن مربوطه متغیر است.
عوامل مختلفی روی قیمت سنگ گرانیت تأثیر می گذارد ، اما مهمترین آنها میزان عرضه و تقاضا است. تأمین تأثیر متاثر از دسترسی به معدن ، یکنواختی سنگ درون معدن و کارایی سنگ است.از دیگر عوامل تاثیر گزار بر سنگ های گرانیت برش سنگ و یکنواخت بودن و بدون لب پر بودن آن است ، این موضوع تاثیر زیادی در ارزش سنگ های گرانیت دارد.
ساختار سنگ گرانیت
سنگ گرانیت از نظر ساختار کریستالی است ، بنابراین همیشه دارای چاله های کوچک یا فاصله ای بین کریستال های معدنی مختلف است. آنها قبل از پولیش قابل مشاهده نیستند ، و معمولاً پس از پولیش و صیغل دادن سطح باقی می مانند. این سنگ طبیعی همچنین حاوی شکاف های طبیعی است که به نظر می رسد که ترک هستند، اما نقص ساختاری ندارند و عملکرد و دوام سنگ را مختل نمی کنند. آنها بطور طبیعی رخ می دهند و جزء زیبایی های سنگ گرانیت محسوب می شوند. بنابر این اگر به دنبال سطحی صاف و بدون کوچکترین نقشی هستید ما این سنگ را به شما پیشنهاد نمی کنیم، اما اگر به دنبال سنگی با طرح و نقش سه بعدی، مقاومت بسیار بالا و کاربردی هستید، حتما این سنگ طبیعی را به عنوان یکی از گزینه های اصلی خود در نظر داشته باشید و با استفاده از این سنگ های خوش طرح و نقش به محیط پیرامون خود زیبایی و جذابیت طبیعت را هدیه بدهید.